"בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ", אבל מאז עברו המון שנים, ומנוע הבעירה הפנימית מפנה את דרכו למנוע החשמלי. אני מאיץ את ג'נסיס GV60 לעבר העתיד, כשמצדדי, ובעיקר מאחורי, נעלמות להן, במהירות הבזק, מכוניות האתמול.
GV60 היא החשמלית הראשונה של מותג ג'נסיס הקוריאני (כזו שתוכננה כחשמלית מהיסוד, בשונה מ-G80 שהוסבה לחשמל) ובעצם, אם תרצו, גרסת הביוקר של היונדאי איוניק 5 או קיה EV6, החולקות איתה פלטפורמה E-GMP ומכללים משותפים.
על איוניק 5 נהגנו והתרשמנו מאוד. העיצוב שלה שונה, רבוע מאוד, עתידני עם קריצות רטרו. GV60 פנתה לקווים העגולים. היא עדיין רחבה מאוד, מאסיבית, עם מאפייני שפת העיצוב של המשפחה. התוצאה נאה מאוד. איוניק 5, לעניות דעתי, משיגה אפקט הגעה מרשים יותר.
ג'נסיס לא מוותרת ומשקיעה בעיצוב הסלון הפנימי את כל מה שיש לה. פריטים עיצוביים ייחודיים כמו, למשל, כדור בדולח מרשים המתהפך והופך לבורר מצבי הנהיגה, מעידים על ההשקעה. השקעה שלא נעצרה רק באסתטיקה אלא גם בשימושיות. תמצאו כאן אינסוף מקומות אחסון חכמים, מרחב ענק לנוסעים וניסיון אמיתי להקל על התפעול. זה, האחרון, מתבטא במסך תפעול נפרד לבקרת האקלים, כפתור נפרד לעמעום התאורה של המסכים, תנוחת נהיגה טובה, שדה ראיה טוב ועוד…
בהשוואה לאיוניק 5, GV60 קצר ב-12 ס"מ באורך הכללי וב-10 ס"מ (290 ס"מ) בבסיס הגלגלים. זה לא אומר שתאלצו להצטופף מלפנים, ואפילו לא מאחור, אבל מורגש שהיונדאי מרווחת יותר. תא המטען קטן מזה שביונדאי (432 ליטר עומת 532 ליטר) אך, בסה"כ, מדובר במכונית משפחתית גדולה ומרווחת.

לא שהכל מושלם כאן.
נתחיל עם העובדה שרוב יצרני הרכב החליטו להרשים אותנו עם עושר במסכים, כפתורים, פונקציות וגימיקים. זה מרשים באולם התצוגה, זה מרשים גם את השכנים והחברים, אבל מעיק, מבלבל ואפילו מסיח את הדעת מהנהיגה. 13 הכפתורים על גבי הגה הג'נסיס שלנו הם דוגמה אחת לכך. מסכי הצד המהווים תחליף למראות הצד, אותם פגשנו בעבר באאודי אי-טרון, הם דוגמא נוספת להחלפת העולם הישן (מראות צד פשוטות) בחידוש – מצלמות ומסכים. הרעיון נחמד, הביצוע עדיין לוקה בחסר, גם אם בג'נסיס שלנו, הביצוע טוב יותר מאותה אאודי. ועדיין, בכל מעבר נתיב, העיניים הולכות לכיוון המצלמות הממוקמות היכן שברכב ממוקמות מראות הצד. בנוסף – אומדן המרחקים והמהירות פחות טבעיים מאשר במבט לתוך מראת צד טובה. את זאת, ניסו לפתור על ידי סימון קווי גבול המופיעים עם הפעלת האיתות, אבל לוקח זמן להתרגל ולבטוח בפטנט הזה. וכמו בעוד דגמי היצרן, מופיע על גבי לוח השעונים, מסך נוסף בזמן איתות, המציג תמונה של החלק הקרוב שליד הרכב, לכיסוי טוב יותר בזמן מעברי נתיב ופניות.
עודף המידע הזה מבלבל והיתרון הגדול הוא בעידוד נהגים להפעלת האיתות, שכן ללא איתות, לא יקבלו את כל התופינים הללו…
שדה הראיה מהחלון האחורי המכוסה בחלקו בכנף מוגבל ביותר. נסיעה לאחור חייבת להסתייע במצלמות. אבל עם כל כך הרבה מסכים להביט בהם, צפצופים ווקאליים, רטט בהתקרבות מכונית חוצה מאחור – גם נהג מיומן עלול לאבד את הביטחון ולחשוש, שמא, בכל זאת, הוא פיספס משהו.

GV60 היא מכונית קלה לנהיגה. זה מתחיל מתנוחת נהיגה גבוהה, אבל לא מוגזמת. קורות קדמיות לא מוגזמות, מושבים קדמיים טובים עם אינספור מצבי כיוון, איוורור, חימום ומסאז' (לנהג), אבל לא רק.
כדור בדולח מתהפך, הופך למעין חוגה מסתובבת לברירת כיוון הנסיעה. כפתור מצבי נהיגה על גבי ההגה מאפשר בחירת אופי נהיגה (חסכוני, נוח, ספורטיבי או כביש חלקלק) והגה עבה, שמן אבל מהיר (שניים ורבע סיבובים מנעילה לנעילה) מפנה את הגלגלים במהירות. קוטר הסיבוב, אגב, גדול יחסית – מסרבל משהו את תמרוני החניה ופניות הפרסה.
חיש מהר תגיעו למהירות שלילת רשיון ובמיוחד אם בחרתם במוד "ספורט" ובנעל כבדה. 5.5 שניות יספיקו לכם לשנע מעל שני טון מעמידה ל-100 קמ"ש. וזו אפילו לא הגרסה החזקה ביותר…
אנחנו כאן בגרסת DUAL E MOTOR ברמת הגימור LUXURY, שזה אומר שמדובר בשני מנועים היוצרים הנעה כפולה. ג'נסיס GV60 משווקת גם בגרסת הנעה אחורית עם מנוע אחד (רמת גימור נמוכה יותר) ובגרסת TOP DUAL E MOTOR החזקה יותר. הבסיסית מפיקה 228 כ"ס, החזקה 489 כ"ס, וזו שאנו נוסעים בה כרגע, מנפיקה 318 כ"ס לצד 61.7 קג"מ מומנט זמין מיידית. אני יודע שמיד תשאלו לגבי זמן ההאצה של החזקה יותר (מקזזת שנייה וחצי מזמן המיאוץ הקלאסי) אבל עזבו… לא צריך יותר ממה שיש לנו כאן.
מדובר בתאוצות מרשימות מאוד, המאפשרות עקיפות, שברכב משפחתי סטנדרטי היה רק אפשר לחלום עליהן. זו בטיחות אקטיבית מהמעלה הראשונה. זה גם פתח לסכנה, כשהפער בין יכולתו ובגרותו של הנהג לבין המהירות שהמכונית הזו מאפשרת, הוא גדול מדי. הישמרו לכם!

ג'נסיס GV60 מבודדת אתכם נהדר מפגעי ורעשי הכביש, כל עוד מצע האספלט לא שבור מדי. שיוט במהיר הוא תענוג, נסיעה על פסי האטה מקולקלים – פחות. בידוד הרעשים מצוין גם תודות לחלונות הכפולים שמסביב.
GV60 מכוילת לצד נוקשה מעט, היכולת של הרכב הזה לאזן את המרכב הגדול והכבד בפניות סופר-מהירות, היא מרשימה. אי שם בקצה יחכה לכם תת-היגוי מרסן. הרפייה מהדוושה תעביר משקל לפנים, והטנק הזה גם יודע קצת לכשכש בזנבו. תשכחו מרכב ספורטיבי (את הגרסה החזקה טרם בחנו), אבל היכולות מרשימות. ההגה לא ממש מדבר אליכם, וכבר כתבנו במבחן ההוא, על ההבדל בין מכונית נהיגה למכונת מהירות.
העברתם למצב "ספורט"? הגברתם מהירות? מושב הרכב יתהדק עליכם, יחבק אתכם באהבה כדי להגן עליכם מהכח הצנטרפוגלי ההולך ומתגבר. הפעלתם את הבלימה הרגנרטיבית (4 מצבים) בעזרת המשוטים מאחורי ההגה? השימוש בבלמים יפחת עד כדי ניהוג כמעט בלעדי בעזרת הדוושה הימנית בלבד (מצב I-PEDAL).

מה לגבי טווח הנסיעה של החשמלית הזו, אתם שואלים?
במהלך המבחן עמדה הצריכה החשמלית על כ-180 וואט שעה לק"מ, קרי – טווח נסיעה של כ-400 פלוס ק"מ.
סוללה במתח של 800 וולט מאפשרת טעינה מ-10% ל-80% ב-18 דקות בלבד במטענים המהירים שעדיין אין בארץ.
בישראל, תאלצו לחכות כפול מכך, גם בעמדות האולטרה-מהירות.
גם אם הג'נסיס GV60 אינה מצטיינת בנוחות נסיעה בדרכים עירוניות, למרות מורכבות הנדסת האנוש בחלק מהחידושים (ׁמסכי "מראות הצד") ועל-אף שבאחות איוניק 5 מרווח הפנים גדול יותר – GV60 היא מכונית חשמלית מצוינת. היא קרוסאובר חשמלי פרימיום, בשלל גרסאות ובמחיר התחלתי של 295,000 ש"ח לגרסת הבסיס (זו שבחנו הפעם מחירה 315,000 ש"ח), שכמעט ואין לו חסרונות מהותיים. שאפו.