סקודה קודיאק – דור שני לדוב החום


נתחיל מהסוף – זאת אומרת משורת המושבים השלישית. אם אין לכם צורך במושבים מס' 6 ו-7 הייתם, קרוב לוודאי, מתעניינים ברכב קטן יותר.
מושבים 6 ו-7 בקטגוריה D-SUV יאכלסו בשמחה ילד צעיר, או נער עם רצון טוב וגמישות מרשימה. סקודה קודיאק החדש לא יוצא דופן במרחב המדובר. אבל יש לנו מה לספר לכם עליו אחרי שנהגנו ונסענו בו מאות קילומטרים.

באוגוסט 2024 הושק הדור החדש של קודיאק בישראל. לי הוא נראה כמו זיווג בין עיצובו של הקודיאק היוצא, לבין טויוטה ראב 4. הלסת לא נשמטה לי כשראיתי אותו, אבל הוא בהחלט נאה ומפלח את האויר שבדרכו טוב יותר תודות למקדם גרר מרשים של 0.28 CD.

הפלטפורמה היא MQB המוכרת בגרסה משופרת. בסיס הגלגלים זהה לדגם היוצא, לאורך נוספו 6 ס"מ ומהרוחב והגובה נגרעו 2 ס"מ. 293 ליטרים יעמדו לרשות מטלטלי שבעת הנוסעים, או 845 ליטרים אם תוותרו ותקפלו את שורת המושבים השלישית.

נכון לעכשיו, מיובאת הקודיאק עם מנוע בנזין וטורבו מוגדשים ותיבת DSG 7 הילוכים. אנחנו, יצאנו את שערי המתחם בשורק עם גרסת הבנזין בנפח 1.5 ליטרים המתוגברת במערך היברידי -מתון ומפיקה 150 כ"ס.

אמנם ההספק זהה לדגם הקודם ללא התגבור החשמלי אך הסתכלות בנתוני המנוע מגלה שנתון שיא המומנט שופר מ-25.5 קג"מ ל-36.7 קג"מ מרשימים. קודיאק משווק גם בגרסאות כפולות הנעה, אבל אותנו, בגרסה זו, ימשכן הפעם רק הגלגלים הקדמיים.

סביבת הנהג לגמרי חדשה – במרכז צג "13 גדול ועדכני המבוסס על מערך התפעול החדש ביותר של היצרנית, לצד לוח מחוונים מוקרן "10.25.
מושב נהג עוטף ונוח גם לאורך זמן. איכות החומרים ואיכות ההרכבה טובים, אבל התחושה במקומות מסוימים בתא, לא תמיד אחידה. יחד עם זאת, ניכר כי לא ויתרו כאן על השימושיות ועל שיפורה. זה מתאפיין בתאים רבים, מטרייה בכיס בדלת הנהג, ופלסטיק – מגן הנשלף עם פתיחת הדלתות למניעת פגיעה ברכב חונה סמוך. אלה שמאחור יגלו קונסולה אמצעית ברצפה הנשלפת במידה ונוסע שלישי מצטרף לספסל האמצעי. זה האחרון, גם מחולק שני-שליש/שליש, נע על מסילה ומאפשר ניהול מרווח ברכיים לנוסעים מאחור על חשבון אלה שבאמצע. (או שינוי נפח ההטענה כשאלה האחוריים מקופלים). המרחב במושב השני נדיב מאוד, מרווחי הראש והברכיים גדולים והמושב רחב ונוח.

כאמור בפתיח – הכניסה לשורה השלישית סבירה ודרושה גמישות בכדי לטפס אליה. המושבים טובים לילדים קטנים בלבד. תאמינו לי, ניסיתי…

ניסיתי את הקודיאק גם בעיר, שם הוא התגלה כנוח לתמרון למרות גודלו ותודות למצלמות ההיקפיות. פה ושם שבר אספלט סורר חודר את מערך ההגנה המבודד וכאן לא נרשמה הצטיינות, תאשימו בזה גם את חישוקי 18 הגדולים ברמת הגימור הגבוהה. נסיעה ארוכה בכבישים בינעירונים גילתה כי הקודיאק הוא אצן למרחקים ארוכים, מבודד טוב יותר את נוסעיו, ומשייט בנעימות וברוגע.

הביצועים כרכב משפחתי סבירים. למרות הגידול בנתון המומנט, קודיאק 1.5 התגלה קצת כעצל בתאוצות כשלחצנו עליו. זה ניכר בעיקר בעליות הארוכות בואכה כביש הערבה לכיוון דימונה. לא שתאטו או תפגרו אחרי התנועה המטפסת, פשוט היינו רוצים יותר מחץ ברכב שעלותו כ-רבע מיליון ש"ח. אנחנו לא מצפים ממובילת נוסעים גבוהה לרגש אותנו עם ביצועים מסמרי שיער, כאילו הייתה זו גרסת RS של אחותה נמוכת המרכב, ובכל זאת.

קודיאק החדש יוביל את נוסעיו בבטחון רב. אחיזת הכביש גבוהה, ומערך הבטיחות ההיקפית כולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, ניטור היקפי אקטיבי של שטחים מתים, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד המשופרות ביחס לדגם היוצא. גם במבחן הריסוק הציון שהתקבל הינו 5 כוכבים. מאידך, ההתנהגות הדינמית של הקודיאק תחת עומס ובנהיגה שאינה ממש אופיינית, חשפה רכינת מרכב מורגשת, הגה מנותק ודוושת בלם ספוגית בתחילת דרכה. כל זאת כשניסינו ללחוץ על הקודיאק וליהנות מנהיגה מהירה ולא אופיינית או שכיחה.

ברמת הגימור 'סטייל' הבכירה שאותה קיבלנו גם תפעול חשמלי לדלת תא המטען , מפתח חכם, מושבים קדמיים חשמליים עם זיכרונות, סייען לחניה אוטומטית, סבכה מוארת, וילונות נגללים מאחור, ריפוד עור ומערכת שמע משודרגת. אהבנו במיוחד את פנסי המטריקס שהתגלו כיעילים בנסיעת מדבר חשוכה ללא צורך בעמעום אורות בסביבת תנועה ערה.

את ימי המבחן סיימנו עם צריכת דלק ממוצעת של כ-13 ק"מ לליטר, כשבקטעי נהיגה שפויים יותר אף ראינו צריכת דלק מרשימה יותר. יפה.

סקודה קודיאק הוא רכב שבעה מושבים אהוב ולא בכדי. הוא בנוי נכון, שימושי ל5+2 נוסעים, שמרן במידה אך טכנולוגי ומתקדם גם כן. התאוצות לא מרשימות, צריכת הדלק כן. הנוחות טובה, התנהגות הכביש סבירה.



About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

קופרה פורמנטור 1.5 – ישועה למזימה

Tweetלפעמים מקננת לי בראש המחשבה שהכל זו מזימה אחת גדולה: תעשיית הרכב ממש רוצה שיימאס …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *