פיג'ו בוקסר L3H2 – העבודה היא חיינו


בסמטאות תל אביב היה מאתגר; הרחובות כאן צרים ואת הפניות יש לעשות בצורה מדודה. מתחת לכיכר רבין הגובה מוגבל לקצת יותר משלושה מטרים, זה משאיר לי קצת יותר מחצי מטר מרווח. זו לא משאית אך בהחלט מסחרית מגודלת. פיג'ו בוקסר הנוכחי הוצג כבר ב-2014 ובמסגרת חידוש פניהן של מסחריות קונצרן סטלנטיס, עבר ב-2023 מתיחת פנים. אז הפשלנו שרוולים ויצאנו לעבודה.
.
אם הוצאתם רשיון נהיגה לרכב פרטי (B) לאחר 2007, תהיו רשאים לטפס לקבינה של הבוקסר אבל לא לנהוג בו. רשיון הנהיגה שלכם מוגבל למשקל כולל עד 3500 ק"ג (משקל כולל) ולבוקסר שכאן בסה"כ 10 ק"ג יותר (משקל כולל – 3510 ק"ג). לאלה בעלי רשיון B ותיק יותר היתר הנהיגה מתיר לנהוג על רכב במשקל כולל של 4000 ק"ג…
.
אבל מה אכפת לי?
לי יש רשיון למשאית והנה אני מטפס לקבינה בקשיחות המאפיינת נהגי משאיות מחוספסים. משחקי המשקל הללו מטרתם להשיג הטבות מס ולאפשר גם לבעלי רשיון B לנהוג מבלי צורך בהוצאת רשיון C1.
בישראל, אגב, ישנם תמרורים ושלטים ותקנות המגבילים לעיתים כלי רכב במשקל מעל 3500 ק"ג ולעיתים רכב במשקל מעל 4000 ק"ג. למשל – תקנה 42 סעיף 8 אוסרת לרכב מעל 3500 ק"ג לעקוף רכב עוקף ואילו תמרור מספר 422 אוסר עקיפה לרכב מעל 4000 ק"ג. ישנם מקומות שאיסור פניית פרסה מוגבל רק לרכב במשקל מעל 3500 ק"ג ובחלק מהמקומות מעל 4000 ק"ג. כך גם איסורי חניה. הגיע הזמן לעשות סדר בעניין.
.

בוקסר

.
לבוקסר המחודש עיצוב חדש ומודרני יותר לדשבורד,איתו גם לוח מחוונים חדש, מערכת מולטימדיה עדכנית, מושבים מעודכנים, גלגל הגה חדש, פקדים חדשים ועוד. בינתיים, אני כאן – גבוה בקבינה, מחפש נואשות שקע USB לטעינת הטלפון, ואין. לפיג'ו בוקסר 2025 אין מסך מולטימידה מקורי ענק, אלא מערכת מהתקנה מקומית, הכניסה לרכב בעזרת שלט וההתנעה היא בעזרת מפתח שממש מסובבים. את ההגה ניתן לכוון רק למרחק אבל, מאידך, יש כאן מושב הידראולי שברכב הדגמה איננו מקורי .
הייתי שמח אם היו כאן ידיות ייעודיות לטיפוס לקבינה, אם איכות החומרים וההרכבה היו גבוהות יותר וגיל המכונית היה משתקף פחות בעיצוב סביבת הנהג. זה אמנם רווי בתאים לכל מטרה אך הגישה לחלק מהם והארגונומיה בכלל, יכלה להיות טובה יותר.

יחד עם זאת, גם אם תנוחת הנהיגה הגבוהה וה"מסחרית" שונה לחלוטין מזו שבמשפחתית שלכם, יש כאן יתרון ועליונות של הגובה הרב, תצפית נהדרת לפנים, מראות צד נהדרות ובורר הילוכים נגיש וקרוב, המאפשר גם תפעול ידני נוח ומזמין. נוסיף לזאת גם רדיוס סיבוב יעיל מאוד ביחס לממדי הרכב – יתרון עצום בתמרוני האורבניים הצפופים.
הקבינה ברכב מסחרי היא ביתו של נהג המשלוחים המבלה את רוב שעות היום בנהיגה, טיפוס ויציאה לתוך תא הנהג וממנו. למושב הנהג ההידראולי חשיבות מכרעת וזה המצוי בבוקסר ההדגמה יוחלף במושב מקורי בדגמים שיובאו. זה הקיים כאן משכך את קופצנות הרכב המסחרי הריק שנהגנו עליו ודי בינוני בנוחות שהוא מספק. נוחות הנסיעה ברכב מסחרי ללא מטען נחותה מזו של רכב עמוס כמובן. זה מתבטא בחבטה המקפיצה את הרכב בפגישה מהירה מדי של פס האטה. זה מוביל לריסון החבטה תודות למושב ההדראולי אך גם מוביל לנדנוד מיותר ומסוכן של הנהג.

נהיגה שפויה יותר, ושיוט בכביש המהיר יגלו שהבוקסר נעימה לנסיעה והחלפת ההילוכים בתיבה האוטומטית חלקה. מדובר בתיבה יפאנית (אייסין) שמונה מהירויות המשודכת למנוע טורבו-דיזל 2.2 ליטרים בהספק של 180 כוחות סוס (3500 סל"ד) ומומנט מירבי של 45.9 קג"מ (1500 סל"ד) . המנוע החזק מהממוצע בקטגוריה מספק ביצועים טובים טובים וצריכת דלק ממוצעת של כ-12 ליטר ל-100 ק"מ.
.

בוקסר

.
אבל נהג רכב המשלוח נאלץ לצאת מדי פעם מהקבינה ובקר גם בחלקה המסחרי האחורי. כאן נפערת לפניו דלת צד ענקית, או שתי דלתות אחוריות עם פתיחה של 270 מעלות) ותא מטען מוגבה. זה מאפשר לעמוד זקוף וכמובן להעמיס מטען רב יותר. גרסה זו – L3H2 מציעה בסיס גלגלים גדול יותר המשתרע על מעל לארבעה מטרים ואורך מרכב ( ששה מטרים) שרק גרסת L4 ארוכה ממנו. גם הגובה H2 הוא שני בדרגתו (2.5 מטרים) משנית רק לזו הגבוהה ביותר H3. גרסת הענק L4H3 גם היא איננה דורשת רשיון מעל 4 טון אבל אורך של 6.36 מ' וגובה של 2.76 מ' אלה כבר ממדים ענקיים.
.

בוקסר

.
הבוקסר המחודש מגיע לארץ בשלוש גרסאות מרכב סגורות או בגרסת שלדה עם קבינה יחידה או כפולה. לדגמי L2H2 או L3H2 כושר העמסה של 1430-1490 ק"ג, לדגם L4H3 כושר העמסה של 1,745 ק"ג ולגרסת השלדה משקל העמסה של 1,910 ק"ג. לכל הדגמים כושר גרירה זהה של 750 ק"ג או 2,500 ק"ג. הבוקסר המחודש הגיע למבחן עם דיפון תא מטען פנימי מקורי שיוחלף בהמשך לדיפון מקומי משופר יותר.
בוקסר מתחרה בוואנים ותיקים ומוערכים כמו דוקאטו (האח התאום), קראפטר של פולקסווגן, סוואנה של שברולט ולאחרונה גם במסחריות מונעות חשמל מבית מקסוס ופריזון הסיניות המציעות אלטרנטיבה לדיזל המסורתי.


פיג'ו בוקסר L3H2, רכב המבחן שלנו, מחירו 280,000 שקל + מע"מ. הבוקסר מגיע עם אמנת שירות חדשה הכוללת אחריות של 5 שנים או 200,000 ק"מ, התחייבות לזמינות טיפולים גבוהה ואף אפשרות לרכב חלופי .


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

פיג'ו 3008 MHEV – קופה (לא) מהירה

Tweetסביבת הנהג העוטפת, המיוחדת. יחידת ההנעה החדשה, המושב האחורי הלא-ממש-מרווח – את 3008 החדשה כבר …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *