קיה קרניבל – המיניוואן הלבן


זה לא נעים לי – יציאה נחושה מהמקום עם קיה קרניבל, המיניוואן המכובד-למראה, מלווה בסחרור גלגלים ארוך וחריקת צמיגים צורמנית, משל הייתה זו הונדה סיוויק ישנה מושחרת-חלונות. עם האוטו הגדול והמרשים הזה, אני חייב להתנהג יותר בנימוס.

למרות גודלו, קיה קרניבל הוא רכב קליל לנהיגה. ממדיו הגדולים מאפשרים הסעת שבעה נוסעים ברווחה. עכשיו הוא כאן, בדור הרביעי שלו, מבוסס על פלטפורמה חדשה ואנחנו במבחן עם גרסת הדיזל ברמת הגימור הגבוהה – 'פרימיום'.

מבחוץ, הקרניבל מרשים. גודלו ועיצובו הקשוח/מודרני, מושך מבטי הערצה. והוא, בסה"כ, מיניוואן.
סביבת נהג מודרנית מקבלת את פנינו עם מסך מולטימדיה ולוח מחוונים דיגיטלי כיחידה אחת, כאילו הייתה זו מרצדס.
אין ספק, בכל זווית שמביטים במיניוואן החדש הזה, ניכר כי נעשתה כאן עבודה יסודית. תוסיפו לזה איכות חומרים, בניה וגימור מהשורה הראשונה וקרניבל צולח את סעיף הרושם הראשוני בהצטיינות.

עדיין לא דיברנו על הפרקטיות. סעיף שבו מיניוואן חייב להצטיין. מרווח פנים ראוי המשמש להובלת 7 נוסעים בסידור מושבים של 2-2-3, מאפשר גם את שינוע מטענם תודות לנפח הטענה של 627 ועד 2905 ליטרים עם קיפול מושבים מלא. כאן ב'פרימיום' שלנו, תשלטו בפתיחת דלתות הצד ודלת תא המטען שמאחור, בעזרת שלט ומנועים חשמליים.

מיניוואן המיועד לשוק האמריקני בעיקר, פירושו, קודם כל, ממדים גדולים. 515.5 ס"מ אורך ובסיס גלגלים של 309 ס"מ זה גידול גם לעומת הדגם היוצא.
על מנת לשנע את המפלצת הזו, מותקן לפנים מנוע 3.5 ל‘ (V6) המפיק 272 כ“ס ו-34.3 קג“מ או במקרה של רכב המבחן, טורבו-דיזל בנפח 2.2 ל‘ (4 ציל‘) המייצר 202 כ“ס ו-45 קג“מ.
עם מנוע הבנזין תקזזו 2.2 שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש לעומת גרסת הדיזל (10.7 שניות), אך את התמורה תקבלו כמובן בחסכון של כ-40 אחוזים בצריכת הדלק של המנוע אוהב הסולר.

ממדים גדולים מתורגמים כאן גם למרחב נדיב. מלפנים המרחב מצוין, תנוחת הנהיגה טובה ושדה הראיה מאפשר שליטה טובה ברכב הענק הזה. המושבים הנפרדים בשורה השנייה (מושבי קפטן) קלים לגישה ומרווחים מאוד לישיבה. את ההבדל בין מיניוואן אמיתי לקומפקטי מוצאים, בעיקר, כשבוחנים את שורה המושבים השלישית. כאן בקרניבל הגישה אליהם קלה והמרחב מאפשר ישיבה נורמלית לשלושה, ללא צורך להצמיד את הברכיים לאוזניים או להתפתל בכניסה או ביציאה מהרכב.

קרניבל

45.1 קג"מ מומנט לגלגלים הקדמיים על מרכב ארוך שכזה, גורמים לאיבוד אחיזה רגעי כשאני מאיץ את הקרניבל בנחישות מהמקום. אפילו בקרת המשיכה נכנעת לרגע קט ומאפשרת לצמיגים לצווח. עם חזרתה המהירה של האחיזה, מאיץ קרון הנוסעים המפואר בהחלטיות, מאפשר לי לבצע עקיפות בבטיחות, כל זאת בצורה חלקה ולינארית גם תודות לתיבת 8 המהירויות המוצלחת. כשהביצועים הטובים מתומחרים בתחנת הדלק עם צריכה ממוצעת של כ-12-13 ק"מ לליטר של נהיגה ריאלית, הקרניבל דיזל מקבל ציון גבוה בסעיף -יעילות.

רכב להסעת נוסעים מודרני שכזה לא יכול להסתפק ב"יעילות" בלבד וחייב להוכיח את עצמו גם ברמת נוחות גבוהה. אחרת, עוד היינו מציינים לשבח את אותן "טילטוליות" – הסעת הנוסעים המוזרה על גבי משאיות – שהצבא משתמש בהן עדיין. ובכן – קרניבל משכנע גם בסעיף הזה ומבודד את נוסעיו היטב משיבושי כביש ורעשי נסיעה. על סיפונו של הקרניבל גמיעת מרחקים לא הופכת למייגעת.

ב'פרימיום' הבכירה ברמות הגימור, כיוון חשמלי למושב הנוסע, פקדי הילוכים מאחורי ההגה, פתיחה ללא מגע לדלת תא המטען ומצלמות 360 מעלות. בנוסף גם בורר הילוכים עגול, הקרנת הנעשה ב"שטח מת" בלוח המחוונים עם הפעלת האיתות (כמו שנתקלנו כבר ביונדאי סונטה) , כרום לידיות הדלתות, שני גגות שמש וחישוקי 19 אינץ. כל זאת כתוספת לגרסה הבסיסית המגיעה עם בקרת אקלים ל-3 אזורים, מפתח חכם, ריפוד עור, פתיחה חשמלית של דלתות הצד ועוד. מפרט הבטיחות כולל בלימה אוטומטית, התרעת תנועה חוצה לפנים ולאחור, תיקון סטייה מנתיב עם שמירה על מרכז נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, מניעת פתיחת דלת בזיהוי תנועה חולפת, מערכת למניעת שכחת ילדים וזו לא רשימה סופית. אבל בטיחות היא לא רק רשימת אבזור וכצפוי ברכב שכזה, התנהגות הקרניבל גם תחת עומס, נהיגה מהירה יחסית, היא בטוחה וללא דרמות.

קיה קרניבל הוא מוביל נוסעים משובח ביותר. גם בגרסת הפרימיום דיזל היקרה בהיצע, שמחירה 283,255 ש"ח, התמורה למחיר – גבוהה. לעומת מתחריו מבית יונדאי, סובארו, שברולט, טויוטה, פורד המציעים גם הם מיניוואנים מגודלים, הקרניבל הוא הפתרון הטוב יותר לאותם אלה הזקוקים למרחב הסעה גדול שכזה.


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

קיה קרניבל – פול סייז היברידי

Tweetאחרי שחווינו נסיעה בוואן החשמלי מקסוס מיפה 9 הענק והמפואר, לקחנו למבחן את הקיה קרניבל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *