DS4

DS4 – צרפתיה תוצרת גרמניה


מוצאן של צרפת ושל גרמניה הוא מאותה מדינה היא האימפריה הפרנקית שהוקמה בשנת 481 לספירה. אבל אנחנו כאן בכדי להתרשם מה-DS 4 החדשה – דגם חדש של מותג הפרימיום מבית "סטאלנטיס", מהצד של PSA הצרפתית. DS4, אגב, מיוצרת במפעל בגרמניה…

מבולבלים? בואו ונעשה קצת סדר.
מותג DS Automobiles מייצר מוצרי פרימיום המבוססים על בסיס פלטפורמות ומכלולים של PSA הצרפתית. את הפלטפורמות, המנועים ושאר חלקים, תוכלו למצוא גם במוצרים של פיג'ו, סיטרואן, אופל. ממש כמו שאאודי, המותג היוקרתי של VAG, מתבססת על טכנולוגיות של שאר הקונצרן המצוי גם בפולקסווגן, סקודה, סיאט.

ל-DS דגמים שחלקם כבר נבחנו כאן בעבר. ה-DS7 וה- DS3 שהכינוי "קרוסבק" יעלם משמם בדגמים החדשים, ו-DS9 – מכונית מנהלים מפוארת, שטרם נחתה בישראל. בין ה-3 הקטנה וה-7 הגדולה יותר, מתמקמת לה ה-DS4 החדשה, שהיא למעשה דור שני לדגם שהושק ב-2010, אך הפעם כמשפחתית יוקרתית, שמטרתה – לנגוס בנתח השוק הזה, הנשלט בעיקר ע"י הגרמנים, ראו :מרצדס A קלאס, ב.מ.וו סדרה 1 ואודי A3.

עכשיו, שקצת נעשה לכם סדר בראש, כדאי שתתפנו להביט על ה-DS4.

DS4

על שכמותה נכתב בשיר:
"נכון, את יפה, כבר הרבה אנשים אמרו
נכון, היא יפה, עיתונים גם כתבו על זה
שאת יפה ושיש לך עתיד – זה נכון מה שהם מספרים"

אבל אני היחידי שיודע שאף על פי יופייך המשגע, זה לא מספיק בכדי להכות את המתחרות הגרמניות.

ב-DS4 תמצאו הבדלים עיצוביים בין רמות הגימור. "פרפורמנס ליין" משדרת אופי ספורטיבי יותר עם גימורים מושחרים מבחוץ וחישוקי גלגלים שחורים לגמרי. "טרוקדרו" אלגנטית יותר ומכונית המבחן שלנו כאן היא ה"קרוס" – פסי גגון, מגלש אחורי ומגן גחון מדומים משווים לה מראה הרפתקני יותר, אך ללא כל יומרות אמיתיות לנהיגה בשטח.

אמנם, לא מדובר במרכב SUV, אבל ב-DS4 יושבים קצת מעט גבוה יותר מברכב משפחתי שכיח. תנוחת הנהיגה טובה ונוחה, הנדסת האנוש טובה בסה"כ וניכר שהיצרן הפנים ביקורות. למשל – את מתגי החלונות החשמליים תמצאו סמוך לחלונות ולא במרכז הרכב. גם תפעול מסך המולטימדיה שודרג והוא מהיר ונעים יותר לשימוש מגרסאות העבר של PSA.

רשימת האבזור ארוכה ומשתנה בין רמות הגימור. ב"קרוס" שלנו רמת אבזור Rivoli כוללת, בין היתר, מסך מגע וניווט ובנוסף ריפוד עור מלא. גם מושב הנוסע מתכוונן חשמלית, המושבים מחוממים ומאווררים ויש גם מערכת יעילה, תאורת הלד בפנסים הקדמיים משתדרגת למטריקס ובנוסף המתלים הם אדאפטיביים.

כל גרסאות ה-DS4 בעלות ממשק מלא לאפליקציית MyDS אשר מעניקה מידע נרחב אודות השימוש ברכב, צריכת האנרגיה, קביעת הניווט ועוד. גרסאות הפלאג-אין מאפשרות גם הפעלת מערכת המיזוג ברכב במועד שנקבע מראש לפני התחלת הנסיעה. כמו כן, ה-DS4 ברמת אבזור "טרוקדרו" וגרסאות ה-PHEV מצוידות במערכת ניווט מקורית (TOMTOM) בעברית מלאה עם דיווחי תנועה, וקישור מלא למערכת התצוגה העילית HUD עבור הנוהג.

ב-DS4 התווספה לרשימת מערכות הבטיחות, לראשונה גם התרעת תנועה חוצה מאחור. רשימת הבטיחות ארוכה והיא משותפת לכל הגרסאות.

DS4

האיכות הכללית מצוינת, חומרי הדיפון ברמה גבוהה, תשומת הלב לפרטים הקטנים, אופיינית למותג – בכל כפתור ותפר הוקדשה כאן חשיבה. חלק מהייצור כאן הוא בעבודה ידנית. התחושה כאן שמדובר במוצר שלא מנסה או רוצה להיות כמו כולם. אנחנו אוהבים את הגישה.

מאידך, הגישה למושב האחורי והמרחב בו, מאכזבים את מי שציפה לרכב משפחתי מרווח. תא המטען בגרסת הפלאג-אין שנבחנה הוא בנפח 390 ליטרים. מספק, אבל לא מצטיין. הישיבה נוחה, אינטימית משהו, בגין קו החלונות הגבוה.

DS4 – יפה ככל שתהיה, גם אם נכבשנו בזכות היהלומים והמעוינים המאפיינים את העיצוב, צריכה להוכיח את עצמה כשהיא בתנועה. אנחנו לא קונים סלון, גם אם הוא סלון צרפתי. במכונית אמורים לנסוע.

אז נסענו…

DS4

היא מבוססת על פלטפורמת (EMP-2 V3 ׁ(Efficient Modular Platform בגלגולה ה-3 ומשותפת גם לדגמי פיג'ו 308 דור 3 , 408 החדשה, אופל אסטרה ועוד. ל-DS מערכת מתלים אדפטיבית – DS Active Scan Suspension, אשר סורקת את הכביש בחזית הרכב ומתאימה את שיכוך המתלים בהתאם בכדי להעניק נוחות נסיעה מרבית. ניתן להתאים את אופי השיכוך, למוד הנהיגה הרצוי.

לקחנו את מכונית המבחן למסע ארוך בן מאות קילומטרים. הנסיעה לדרום הארץ הייתה לילית. נוחות הנסיעה בכבישים הבינעירוניים מעולה, בידוד הרעשים טוב מאוד גם תודות לחלונות צד הכפולים. אנחנו נוהגים ב-DS4 E-TENSE (PHEV פלאג-אין-היבריד).
מערכת ההנעה הנ"ל, אותה ראינו גם בפיג'ו 508 פלאג-אין, משלבת בין צמד מנועים – בנזין וחשמלי ומגיעה להספק משולב של 225 כ"ס ו-36.7 קג"מ. מנוע הבנזין בנפח 1.6 ליטר טורבו מפיק 180 כ"ס ו-30.6 קג"מ ומנוע חשמלי בהספק של 110 כ"ס ו-33 קג"מ מאפשרים האצה מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 7.7 שניות ומהירות מרבית של 233 קמ"ש.

DS4 הזו, מסוגלת לנוע עד כ-60 ק"מ בעזרת החשמל בלבד. את זה משאירים בד"כ לנהיגה במהירויות האיטיות יותר, בדרכים העירוניות. המעבר בין המנוע החשמלי, למנוע הבעירה הפנימית או הטענת הסוללות במצב "טעינה" כלל אינו מורגש, תודות לתיבת 8 מהירויות בעלת ממיר המותאם למערכת ההיברידית.

צריכת הדלק במכוניות פלאג-אין מאוד תלויה באופן השימוש. ניתן להגיע לצריכת דלק מועטה אם תטעינו תכופות את הרכב בין הנסיעות שלכם. נהיגה ארוכה ללא טעינה, עשויה להוביל לצריכת דלק ש"תאכזב" את מי שמתבסס על תדלוקים בתחנת דלק בלבד.

כבישי הדרום הריקים, בדרך המקבילה לכביש 90, מאתגרים את שלדת הרכב. עקומות ארוכות ומהירות, לצד פניות חדות, חשפו בפנינו את השלדה המוצלחת של ה-DS. אמנם מדובר בגרסת הפלאג-אין, הנושאת על עצמה תוספת משקל (ביחס לגרסת הבנזין) המקבילה לכשלושה נוסעים, ועדיין, האחיזה גבוהה ויכולת הפניה טובה, גם אם לא מדובר במכונית חדה וספורטיבית.

DS4

DS4 CROSS E-TENSE PHEV, Rivoli שנבחנה כאן, היא מכונית מרשימה ולא רק בצורתה החיצונית והידורה הפנימי. הביצוע, על כל מרכיביו, הוא טוב. החסרון העיקרי כאן הוא מרחב פנימי מצומצם במושב האחורי ותא מטען מספק בלבד.

מחירה של גרסה זו 279,000 ש"ח מעלה בראשינו מחשבה דווקא על הדגם בעל מנוע הבנזין. יש לו את העיצוב וההדר, בעל ביצועים דומים, הוא קל יותר וכנראה מתנהג טוב יותר תחת עומס. אם אופי הנסיעות שלכם לא יהנה ממערכת הפלאג-אין לטובת חסכון בעלויות הדלק, כדאי לשקול אותו. אחרי הכל הוא זול ב-60,000 ש"ח. DS4 היא מכונית צרפתית מוצלחת, המיוצרת במפעלי הקונצרן בגרמניה וקוראת תיגר על המתחרות הגרמניות, מבלי להתבלבל.



About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

DS4 החדשה – השקה בישראל

Tweetלובינסקי, אחת מקבוצות הרכב המובילות בארץ, נוסדה בשנת 1936 ומייצגת את מותגי פיג'ו, סיטרואן, אופל, DS ו-MG בישראל, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *