סאנגיונג רקסטון – רכב שטח במחיר הגיוני


רקסטון דור – 2 עדיף ללא ספק, על קודמו; הממדים גדלו, העיצוב והאיכות שופרו ונסיעה בו מעלה את השאלה, למה טויוטה לא מייצרת ללנדקרוזר מנוע שקט ומעודן כמו זה שכאן מלפנים?
על בסיס שלדת סולם מקורית וחדשה, מנוע וגיר של מרצדס ומחיר תחרותי, יש לרקסטון מה להציע מול המתחרים.

כן, לסאנגיונג רקסון יש שילדת סולם. יש לו גם סרן חי, הילוך כח והנעה כפולה כשצריך. רקסטון הוא רכב שטח – זן הולך ונעלם וההיצע בישראל מצומצם.
לרקסטון יש גם שבעה מושבים. משפחות מרובות ילדים משוועות לרכבים רבי מושבים ובמחירו (240,000 ש"ח) מתחרה הרקסטון גם בדמויי השטח שבעה מושבים כגון ה-יונדאי סנטה פה, קיה סורנטו, סקודה קודיאק וכו'.

הדור הראשון הוצג ב-2001 והתבסס על שלדת הדור הראשון של מרצדס ML.  לאחר שתי מתיחות פנים – הראשונה (2006) והשנייה (2012), צויד הרקסטון  ב-2016  במנוע 2.2 ליטר חדש של מרצדס המייצר 177 כ"ס ובתיבת שבעה ההילוכים האוטומטית מאותו יצרן. מנוע ותיבת ההילוכים הנ"ל משרתים גם את הרקסטון החדש אך כעת עם הספק 181 כ"ס ומומנט של 42.8 קג"מ. זה לא הופך את הרכב לזריז במיוחד עם נתונים של  0 ל-100 קמ"ש ב-11.9 שניות, ומהירות מרבית של 185 קמ"ש, אך יחד עם זאת הביצועים מספקים. המנוע מגיב ותיבת ההילוכים מהירה וגם חלקה בפעולתה. בורר ההילוכים המדורג נוח לשימוש למעט תפעול הילוכים ידני בכפתור קטן ודי מטופש . צריכת הדלק במהלך המבחן שכלל נסיעה בשטח ותאוצות לא מעטות, עמד על כ-9 ק"מ לליטר סולר.

כאמור, הדגם החדש שהוצג ב-2017 תפח בממדיו – אורך בסיס הגלגלים גדל ב-3 ס"מ ל-286.5 ס"מ, אורך המרכב ב-9.5 ס"מ ל-485 ס"מ ורוחבו ב-6 ס"מ, ל-196 ס"מ. רקסטון דור – 2 מציע כעת  מרחב פנים גדול משמעותית. הישיבה בשורה הראשונה והשנייה מרווחות מאוד וגם בשלישית מרחב הישיבה סביר בהחלט למעט מקום לכפות הרגליים. אגב, הכניסה לשורה השלישית דורשת מאמץ מסוים בקיפול מושבים וגמישות.

נוחות הנסיעה טובה בסה"כ ורק שיבושים חריגים יוציאו את המתלים והמרכב משלוותם. במהירות שיוט בכביש המהיר הנוחות משתפרת ובידוד הרעשים המוצלח, מוסיף נקודות לסעיף איכות חיי הנוסעים. מאידך, בנהיגת שבילים מהירה, מתקשים הבולמים לגהץ את המהמורות ונוחות הנסיעה יורדת.

בקרת אקלים מפוצלת לשורה הקדמית ופתחי מיזוג עם שליטה על העצמה בשורות שתיים ושלוש, הן אבזור חשוב בטיולים ארוכים ובכלל. ובל נשכח כי בעולם בו נדרשת הטענת סלולארים תמידית  לשקעי USB (מעטים מדי)  ישנה חשיבות רבה והנחמה כאן היא  שקע 220 וולט בשורה השנייה, עם  שליטה של הנהג על הפעלתו. המולטימדיה בעלת המסך הקטן ברכב  צנועה למדי (הרכבה מקומית) אך תעודכן בהמשך.

לרקסטון תשע כריות אוויר (כולל לברכי הנהג), הגנה בפני התהפכות, בלימת חירום אוטונומית, עמעום אוטומטי לאורות, זיהוי תמרורים והתרעות על התנגשות ועל סטייה מנתיב.  כיול המתלים תומך את המרכב הכבד בכבישים המפותלים, לא מפתה לנהיגה מהירה אך מעניק ביטחון. משקל ההגה ההידראולי במהירויות הגבוהות ממשיך להיות מעט כבד גם בנהיגה איטית ומצריך מאמץ מסוים בתמרוני חניה.

ואיך הרקסטון בשטח הטכני? כנסו לסרטון

סאנגיונג רקסטון דור – 2 יכול להוות במחירו, אלטרנטיבה – כרכב להסעת שבעה נוסעים – לאותם SUV דמויי השטח. אלה, בגרסאות היקרות שלהם, עדיפות עליו בנימוסי הכביש, בביצועים ובממדים קומפקטיים יותר. יחד עם זאת, במרחב הפנים הסאנגיונג פשוט גדול יותר. בנוסף, הסאנגיונג מביא איתו ערך מוסף בזכות יכולת שטח אמיתית.

מתחריו הישירים – רכבי שטח שמחירם גבוה בעשרות אלפי שקלים לפחות – אמנם עדיפים עליו בשטח הטכני המורכב, אך את השיקול אם להוסיף כמעט 100 אלף ש"ח ולרכוש טויוטה לנדקרוזר עדיפה (או אולי משומשת עם 200K ק"מ במחיר דומה), אנחנו משאירים לכם.

צילומים: יובל ועמית רוטנברג

 

 

 

 


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

Kia EV9 – השקה בישראל

Tweetחברת טלקאר, יבואנית קיה לישראל, מודיעה על תחילת שיווק של ספינת הדגל החשמלית עטורת הפרסים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *